Digitalisering och kulturell förändring – båda behöver gå i takt

Image Description
Carlolof Borgudd 12 november, 2020
Dela:

Tekniken i vårt samhälle går ständigt framåt och om ditt företag ska kunna överleva måste ni hänga med i utvecklingen. 

Det som sällan pratas om är att du inte bara kan börja digitalisera. För att digitaliseringen ska bli lyckad måste ditt företag även genomgå en kulturell förändring, vilket är precis vad vi ska prata om idag. 

Kulturell förändring

Vad är egentligen kulturell förändring? Alla företag har en kultur, vissa mer än andra, men den finns alltid där. Så fort något händer inom företag som ändrar denna kultur kallas det för en kulturell förändring. Det kan till exempel vara ett en ny ledning tar över, att ni börjar jobba på ett nytt projekt eller bara att en ni anställer en ny kollega. Det är företagets kultur som bestämmer hur ni arbetar och hur ni löser problem som kan uppstå och det är precis därför som digitalisering inte fungerar utan kulturell förändring. 

Teknik måste användas

Om ni bestämmer er för att digitalisera ert företag men ändå fortsätter jobba på det gamla sättet kommer tekniken att motverka er. Det som skulle hjälpa gör i själva verket ert jobb svårare och många företag slänger till slut ut det nya för att återgå till det gamla, något som vi definitivt vill undvika ska hända med ditt företag. 

Om ni istället arbetar med er kultur i samma takt som digitaliseringen kan ni jobba med tekniken och göra ert arbete lättare istället för svårare. För att lyckas med er digitalisering måste ni vara öppna för förändring. Ni kan inte längre använda det förra sättet utan måste anpassa er till det nya istället. Det är vad vi menar när vi säger att digitaliseringen och den kulturella förändringen måste gå i takt. Om den ena går om den andra kommer företaget inte att fungera längre. 

Hur du lyckas

Det kanske låter enkelt när du läser om det men det är faktiskt inte enkelt att hålla digitaliseringen och den kulturella förändringen i samma takt. Det är därför vi rekommenderar att du anställer någon som kan hjälpa dig. Vi har mycket erfarenhet med att hjälpa företag anpassa sig till den nya tekniken och få deras kultur att hänga med. Vi tror verkligen att vi kan hjälpa dig och ditt företag att frodas i den nya världen som häller på att skapas. Allt du behöver göra är att ge oss en chans. Resten sköter vi. 

Gillar du denna artikeln? Prenumerara på vårt nyhetsbrev.