Frukostseminarium om spendanalys

Datum och tid: 2015-10-29 08:00 – 10:00egbs_advince
Plats: egbs, Bredgränd 4, 2 tr, 753 20 Uppsala

ANMÄL DIG HÄR

Myndigheter, kommuner och företag förlorar miljontals kronor bara genom att inte följa de avtal man investerat tid och pengar i att upprätta. Av samma skäl har det blivit mer och mer aktuellt att på allvar titta närmare på ”spendanalys” och ”inköpsanalys”.

Vi anordnar nu ett frukostseminarium om detta, torsdagen den 29 oktober i EGBS lokaler i Uppsala, i samarbete med Advince.

Syftet med en inköpsanalys är att få effektivare inköp – genom insikt och erfarenhet. För att få en bild över en inköpsorganisations utveckling och potential görs en inköpsanalys i några olika steg. Utifrån en insamling av inköpsdata genomförs dataanalyser för att få en bild av hur de totala inköpen, ”spend”, ser ut för hela organisationen, uppdelat efter olika kriterier som fastställts.

Som en uppföljning till analysen penetreras organisationens hantering av inköp, inköpares beteende, avtalstrohet och de processer som berörs. Analysen baseras både på insamling av data samt intervjuer och workshops med nyckelpersoner i organisationen.

Agenda
Kl: 08:00 – 08:30 – Registrering och frukost
Kl: 08:30 – 08:45 – Jonas Möller, Manager Business Consulting, EGBS
Kl: 08:45 – 09:15 – Måns Fajerson, Partner och Managementkonsult, Advince
Kl: 09:15 – 09:45 – Greger Blomster, Affärsområdeschef, EGBS
Kl: 09:45 – 10:00 – Frågor

Jonas Möller, hälsar välkommen och berättar övergripande om vårt gemensamma erbjudande.
Måns Fajerson, berättar om nyttan med inköpsanalys och hur deras kunskap och erfarenhet kan förbättra samt effektivisera processen.
Greger Blomster, visar möjligheterna med att använda Qliks produkter för inköpsanalys.

ANMÄL DIG HÄR

Läs mer om egbs här.

Varmt välkommen!

Gillar du denna artikeln? Prenumerara på vårt nyhetsbrev.