Filip Ekstrand lämnar Advince Group

Konsultföretaget Advince, verksamma i gränslandet Management / IT, och Filip Ekstrand som en gång var med och grundade, går skilda vägar efter 13 år.

”Jag ser fram emot att arbeta i friare former och i olika konstellationer de närmaste åren”, säger Filip Ekstrand. ”Som oberoende konsult kan jag helt själv välja mina samarbetspartners, och efter att i nästan hela min karriär ha haft rollen som delägare – med allt vad det innebär av administration och personalansvar – ska det bli skönt att bara fokusera på kundernas utmaningar.” Advinces övriga delägare tar över Filips ägarandel, och separationen sker i bästa sämja.

”Kommer du att arbeta också fortsättningsvis med IT-strategier, affärssystem, användbarhet, BI och liknande” frågar CS.

”Javisst, lite har jag väl lärt mig under 30 år”, säger Filip. ”Men jag kommer också att ta mig an en del nya, eller snarare nygamla, utmaningar. Jag kommer att delta i ett forskningsprojekt som ska försöka ta reda på varför IT-projekt så ofta havererar. Men också arbeta tillsammans med det svenska företag som är ledande inom Lean och andra Toyota- och Scaniainspirerade idéer”.

Carlolof Borgudd, VD för Advince: ”Vi tackar Filip för de år vi arbetat tillsammans och hans bidrag till vårt strukturkapital. Och vi kommer säkert att ses & jobba ihop igen, men i andra samarbetsformer och Advince fortsätter sin verksamhet med starkt driv att hjälpa kunderna med förändringsprojekt inom ramen för deras olika digitaliseringsaktiviteter”.

Gillar du denna artikeln? Prenumerara på vårt nyhetsbrev.